SPS Headquarters

Gienapp Design provided planning and architectural design services to meet increasing needs and allow for future growth at the SPS New England Headquarters. This project involved working with the Owner to establish space needs and programming as well as performing zoning and building code analyses. From the Owner’s detailed program and plans for future growth, floor plans and elevations were developed. 3D computer modeling was used to further develop the building’s exterior.

The project scope included minimal renovations to the existing 5,000sf headquarters building, demolition of 2,000 sqft. of temporary trailers, and the design of a 9,000 sqft. addition. The addition includes multiple offices, conference rooms, accessible toilet rooms, and a new ADA compliant elevator.

In anticipation of continued growth, the addition and overall office plan was designed to accommodate future use of up to 5 tenants with minimal impact on the layout. Phasing the project allowed the Owner to occupy the existing building throughout the entire construction period.